Heeft u een eigen bedrijf dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Wij kunnen u met veel verschillende zaken van dienst zijn.

Start van uw onderneming

Staat u aan de start van uw onderneming, dan geven wij u advies over de rechtsvorm die u kunt kiezen en wat u moet regelen om daadwerkelijk van start te gaan. Vervolgens adviseren wij u over het opzetten van uw financiële administratie. Er komen onderwerpen aan de orde zoals welk boekhoudpakket u kiest, welke zaken u moet administreren, welke verplichte aangiften u hebt te doen. Ook bieden we ondersteuning voor het maken van uw begroting, ondernemersplan en andere voorkomende zaken. Daarnaast kunnen we op maat gemaakte tools ontwerpen, zoals facturen, boekhoud- en urensheets.

Jaarrekening

Jaarlijks wilt u graag inzicht in uw cijfers en voor het doen van de aangifte inkomstenbelasting hebt u het nu een keer nodig: uw jaarrekening. Ook een bank of financieringsinstelling wil graag de jaarcijfers inzien teneinde uw kredietwaardigheid te beoordelen. Voor het opmaken van uw jaarcijfers bent u bij ons aan het juiste adres.

Aangifte omzetbelasting

Indien uw bedrijf omzetbelastingplichtig is, moeten de aangiften daarvoor periodiek worden ingediend. Wij kunnen deze aangiften omzetbelasting voor u verzorgen of we kunnen u de ondersteuning geven zodat u zelf de aangiften indient. Of u nu kiest voor het zelf indienen of het laat doen, dat hangt van uw persoonlijke voorkeur af. In beide gevallen kunt u op onze expertise terugvallen.

Wanneer de jaarcijfers worden klaargemaakt, wordt door ons kantoor ook een rondrekening van de btw gemaakt. Afwijkingen worden dan gecorrigeerd middels een suppletoire aangifte

Salarisadministratie

Indien u personeel in dienst hebt, bent u verplicht een deugdelijke administratie bij te houden. Afhankelijk van uw bedrijfstak valt u onder een cao of bent u verplicht om aan bedrijfstakfonds te betalen. Als laatste bent u verplicht periodiek de aangifte loonheffingen in te dienen.

Ook moeten er deugdelijke afspraken worden gemaakt met het personeel en dit moet worden vastgelegd in een arbeidsovereenkomst.

Voor al deze zaken kunt u bij ons terecht. Zowel de periodieke salarisverwerking als aangiften loonheffingen worden door ons uitgevoerd. En in overleg met u kunnen de arbeidsovereenkomsten worden opgesteld.

Aangifte vennootschapsbelasting en/of aangifte inkomstenbelasting

Op grond van de cijfers uit de jaarrekening wordt de aangifte vennootschapsbelasting of aangifte inkomstenbelasting opgesteld. Voor wat betreft de aangifte inkomstenbelasting worden hierin ook de privé gegevens verwerkt (bijv. hypothecaire rente, alimentatie of zorgkosten). De aangifte wordt vervolgens namens u ingediend.

Voor wat betreft de aangifteplicht kunt u worden meegenomen in de uitstelregeling. Dit houdt in dat u maximaal een jaar uitstel hebt voor het indienen van de aangifte.

Investeringsplan, aanvragen MIA/VAMIL/EIA

Voor het maken van een investeringsplan, of voor aanvragen in het kader van MIA, VAMIL of EIA kunt u bij ons terecht. Bedenk wel dat voor laatstgenoemde aanvragen een relatief korte aanvraagtermijn geldt van 3 maanden (vanaf offertedatum!). Een te laat ingediende aanvraag wordt niet gehonoreerd.

Belastingadvies

In het woud van fiscale regels, kan planning een cruciale rol spelen. Het versnellen of juist uitstellen van financiële besluiten kan grote fiscale gevolgen hebben. Bent u van plan investeringen te doen of wilt u juist uw bedrijf van de hand doen, dan zijn u graag van dienst met fiscaal advies. De belastingwetgeving wijzigt van jaar tot jaar, met onze expertise en kennis staan wij u graag terzijde bij het maken van financiële besluiten.